Versenyszellem

versenyszellem

Ezreket mozdít meg a korongvadász világbajnokság minden évben, de ehhez más és más országokba kell elutazni. Idén viszont nem kell messzire mennünk. Ha pedig belegondolunk abba, hogy ilyen alkalom lehet, hogy csak egyszer adódik az életünkben, akkor tiszta sor: ott kell lenni.

Kevesen tudják, hogy Magyarország fogja rendezni a 2017-es korongvadász világbajnokságot. Ez a bajnokság ezúttal szinte szó szerint házhoz jön, hiszen a helyszín Galgamácsa lesz.

Gondoljunk csak bele! Reggel felkelek, kényelmesen megkávézok, megreggelizek, elolvasom a reggeli híreket, beülök az autóba és nem sokkal később már a lőállásban vagyok, A VILÁGBAJNOKSÁGON. Hihetetlenül hangzik, hogy ezúttal nem Angliába, Egyesült Államokba, Olaszországba, vagy valamelyik másik távoli szigetre kell utazni, hanem legfeljebb pár várossal odébb.

Ehhez úgy gondolom, hogy ezúttal nem szükséges komoly lőtudás. Hölgyem/Uram, 200 korongból 200-at eltalálni, legyünk őszinték, mezei lövészek számára lehetetlen. Nem is ez a cél, hanem az, hogy ott legyünk a korongvadász világbajnokságon, mint versenyző.

Persze gyakorolni nem árt.

Várunk szeretettel a galgamácsai Bányavölgyi Lőtéren.

Szabó Zoltán
Versenyigazgató