Lőoktatás

Tisztelt Vadászjelölt!

A Galgamácsa Bányavölgyi Vadász Lőtéren évek óta sikeresen készítjük fel a hallgatókat az Állami Vadászvizsga gyakorlati lővizsgájára, a

LŐISKOLA

nevű, az angliai APSI lőiskola elveire épülő felkészítési módszerrel. A módszer elsősorban a személyre szabott, egyedi foglalkozásra épül. A módszer lényege, hogy nem egy merev szabályt erőltet a lövőre, hanem az oktatónak kell megtalálni a lövő egyedi adottságának és a helyes mozdulatsornak a harmóniáját. A hallgatók képet kapnak a sörétlövés elméletéről is.

A Lőiskola nem csupán az új feltételrendszerű lővizsga sikeres teljesítését tűzi ki célul, ennél többet kíván nyújtani: megtanít a fegyver biztonságos kezelésére és segítséget ad a jelöltnek abban, hogy valóban megtanuljon lőni.

A Lőiskola alap szakasza négy foglalkozásból áll.

Az első foglalkozás egy beszélgetés. Szóba kerül lőelmélet, lőtechnika, lőstílus, de kézbe vesszük a puskát is. Megtanuljuk szétszedni, összerakni, gyakoroljuk a „sneller” kezelését, beszélgetünk a helyes alapállásról, megvizsgáljuk a szemdominanciát, felkészülünk magára a lőgyakorlatra.

A második foglalkozás sörétlövő tréning, 2 rotte (50 korong) ellövésével.

A harmadik foglalkozás sörétlövő tréning, 2 rotte (50 korong) ellövésével, valamint elkezdődik a golyós puskával és a gyorsítóval való ismerkedés.

A negyedik foglalkozás 30 lövés .22-es Long rifle és 10 lövés nagygolyós vadászpuskával.

A foglalkozások 3 – 6 fős csoportban, személyi edzővel történnek.